logo

Тернопільська міська

Дитяча комунальна лікарня

Гаряча лінія працює з 9-00 до 14-00
+38 (0352) 52-34-98
Кабінет пацієнта
Будь-ласка авторизуйтесь або зареєструйтесь

Харчоблок

ВОЙТЮК ГАЛИНА ЮРІЇВНА

лікар-дієтолог

Лікувальне харчування є невід’ємною частиною лікувального процесу.

Харчоблок ТМДКЛ розрахований на харчування 200 хворих в день. Він складається з гарячого цеху приготування страв, цеху холодної обробки продуктів, м’ясного цеху, приміщення добового запасу продуктів. А також, згідно норм, розміщенні додаткові та допоміжні приміщення.

Контроль за ефективністю організації лікувального харчування здійснюється лікарем-дієтологом.

Лікар – дієтолог надає медичне обґрунтування застосування лікувального харчування адекватним за якістю, енергетичною та харчовою цінністю, втілює сучасні наукові знання з дієтології, які відповідають принципам доказової медицини, практичні рекомендації щодо харчування з метою зниження рівня захворювань, спричиненим нездоровим харчуванням, покращенням якості життя.

Харчоблок ТМДКЛ забезпечений достатньою кількістю кухонного посуду та інвентарем. Все промарковане і використовується тільки по призначенню.

Згідно санітарних норм, на харчоблоці знаходяться всі необхідні миючі та дезінфікуючі засоби.

Санітарно-гігієнічний стан відповідає вимогам «Санітарних правил “ та охорони праці.

Безпека і якість продуктів харчування та продовольчої сировини залежить від температури зберігання і контролюється кожного дня.

В закладі організовано 4-х разове харчування. Кожного дня складається меню для харчування хворих з урахуванням наявних продуктів харчування, примірного двотижневого меню, сезонного меню та картотеки страв. Меню-розкладка розробляється по віковій категорії та з врахуванням нозології захворювань. А саме: діти від 6 місяців до 1 року, з 1 року до 3 років, з 3 років до 6 років, з 6 років до 10 років, з 10 до 14 років і з 14 до 18 років. Відповідно до затверджених норм.

Кожного дня за 30 хвилин до роздачі їжі, лікар – дієтолог оцінює якість приготування їжі відповідно до встановленої технології приготування.

Медична сестра з дієтичного харчування і комірник ведуть суворий облік продуктів харчування, який фіксується у «Книзі складського обліку», де вказується дата їх надходження, постачальник та відмічається сертифікат якості продуктів. Комірник дотримується термінів реалізації продуктів, планує своєчасне забезпечення основними продуктами харчування на два дні, здійснює їх видачу на харчоблок згідно з меню.

Кухарі закладу відповідають за високоякісне і своєчасне приготування їжі та дотримання технологічних вимог - кулінарна обробка продуктів повинна максимально зберігати харчову цінність, сприяти засвоєнню їжі, надавати приємного зовнішнього вигляду, смаку і запаху.

Комірник у нас все знає
Він продукти замовляє
Знає де найкращі взяти і для діток зготувати

Пеляк Людмила Ярославівна

Кухарі в нас просто диво
Все вони у нас уміють:
І пекти, і борщ варити,
Пиріжки смачні ліпити.

кухар Іванців Рома Михайлівна

кухар Чорній Галина Степанівна

В кухарів є помічники
Це підсобні працівники.
Чистять моркву й бурячки,
Вимивають всю посуду,
Вичищають все від бруду.

Когут Ольга Станіславівна

видача готових страв. на фото Іванців Рома Михайлівна та буфетниця І педіатрії Сятецька Галина

Контакти

Наша адреса:

Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня»

46002 Україна. м. Тернопіль вул. Клінічна 1а, 
(зупинка  «Обласна лікарня» проспект С.Бандери) 

E-mail: miskdut@ukr.net
Адміністратор сайту tmdl@ukr.net


Номер “гарячої лінії” працює з 9-00 до 14-00 за телефоном (0352) 52-34-98

 

«Здорові дітки - щасливі мами, щасливі мами - міцна сім'я!»